Saturday, July 20, 2013

method filem melayu box office

kalau sapa sapa teringin nak buat filem melayu box office try method yang beta nak bagi ni:

Pastikan dalam filem anda tu ada 4 core utama iaitu "rempit", "hantu", "gangster" dan "permusuhan ahli keluarga berebut bisnes juta juta".. Storyline nak power buat macam Underworld, permusuhan antara hantu  rempit lawan hantu gangster berebut cinta manusia yang anak pompuan ditindas mak tiri berebut harta dengan madunya.

Watak pompuan bagi nora danish (jangan lupa adegan tido dalam selimut satin) Watak hantu rempit bagi nabil atau sape sape la tang hantu gangster tu bagi la Aaron Aziz

bagi la watak rempit hantu tu macam ghost rider tapi naik panther jerung atau RX-Z takpon RR.. yang hantu gangster tu buat HQ nya kat Highland Tower..

Banyakkan adegan jerit jerit, softporn dan bab gaduh terbang terajang..

Jangan lupa guna ulat roti yang jual kat kedai ikan tu konon konon muka berberengga.

****macam ponen cerita melayu ni....

Thursday, July 18, 2013

Salam ramadhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

Sekarang ni da nak masuk tengah Ramadhan dah kita ni tapi ada gak musibat musibat yang tak reti etika ketika di surau atau masjid iaitu perangai "Memijak selipar jemaah lain tanpa rasa bersalah"

Hangin betul gua dengan perangai musibat macam ni. Kita selamba pijak selipar orang lain dan orang lain selamba pakai selipar tu pulak... Entah ada najis ke apa kita tak terfikir pun kan? janji kita selesa letak selipar atas selipar jemaah lain.

Kepada semua rakan rakan pembaca tolonglah jangan berperangai musibat begini dan educate lah keluarga dan anak anak kita semua ye...

Salam ramadhan untuk semua, i love you

Tuesday, April 23, 2013

sayangnya semua dusta semata mata

  Gua lepak lepak di meja bawah pokok sambil berkudapan petang. Lat 2 meja ada budak perempuan 2-3 orang makan makan sambil bajet bajet comel.

  Gua perati daring sebab cleavage "nampak tak nampak, tak nampak nampak". Asal bercakap je merengek rengek, merengek rengek. Gua suspek dia letak vibrator la.

Pedih bijik mata gua tengok bebudak gedik merengek rengek. Hati gua makin panas.

*******

  Darah mengalir dari kaki payung yang gua pegang. Gua mengertap bibir, hati gua puas. Perlahan lahan budak tu diam tak bergerak lagi, kepala pecah otak terburai. Makcik goreng pisang tu dah pengsan tekejut tengok gua pukul bebudak gedik tu.. Semua semua mati gua kerjakan...

********

"hai sayang dah lama tunggu"...

" Boleh la, habis gak segelas air"...

"Jom, wayang dah nak start lagi setengah jam"

"Jom..."

Gua belah tinggalkan bebudak gedik tu terpinga pinga tengok Anzalna sebelah gua...

******

sayangnya semua dusta semata mata.. salam PRU ke 13 dari saya


normal tak manusia kalau dia terlintas memikir benda yang kejam kejam.. hehehe

Sunday, February 17, 2013

siri mari meneman mak buat karipap sambil tengok Nat-Geo

  Korang "like" bebanyak kat FB page page islamik dalam masa yang sama korang like henessy la, carlsberg la dan lain lain air perisa kencing shaiton dan anda tergolong dalam manusia lakhnat

  Mak gua sekarang dah terrer english tau.. Dia belajar melalui Nat-Geo... Hari tu dia tanya pasal angkasa lepas dengan gua.. Tegagap gua nak menjawap, tanya pasal bola reti la gua. Mak gua dah taknak lepak belakang lagi dengan ahli mesyuarat tingkap dah, dia kabo lagi best layan Nat-Geo. "Not my league" katanya.

  Jiran sebelah rumah gua jaga budak, hari hari budak tu menangis.. Dah di jaganya budak umor 3 tahun macam budak sekolah Henry Gurney. Satu hari bapak budak tu sudah serang itu rumah pasal doktor kata anak dia trauma.. Hamek kau!!!

  Itu hari gua sudah sound itu anak orang bukan anak lu tapi takmo dengar. Mak gua pon sound jugak tapi tak lut.. Padan muka...

  Umor gua dah dekat 30 ni pon mak gua still suruh hantar kueh kat rumah orang.. Ade anak dara takpe la, ini ibu tunggal sebaya dia.. apa kelas???

  Hari tu balik stadium gua nampak sorang budak pompuan masa gua form 5 dia darjah 1 atau 2... sekarang sudah fuuuuuuuu....... Nak terpasang niat nak kawen dah dengan budak tu tapi nasib la gua ni berpijak pada bumi yang nyata.. Shila Amzah salam mana nak humban?

Friday, February 15, 2013

kembali tapi tak tau berapa lama lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

   Lama dah tak membebel kat sini. Tatkala ada yang masih bergumpal sisa sisa malam jumaat,gua terkebil kebil je melayan blog orang lain

   Gua jarang update blog semenjak percintaan tak kesampaian gua err yang gua lupa tarikhnya.. Ntah la mengada ngada jugak hati ni kan. Mentang mentang la minah tu dulu selalu baca blog ni dengan mengada ngadanya asal nak post benda baru je teringat awek tu.. keh keh keh

   Semenjak peristiwa sentap tu youolls . I dah join team bolasepak you... Memang dulu i ada team tapi kali ni i dah main league. I sebok la pegi friendly sana sini setiap minggu, hari sabtu ni perlawanan pertama team i dalam liga.

   Tapi apapun benda lama memanggil manggil. Blog ni gua  buat bertahun sebelum gua jumpa awek tu dan secara automatiknya gua terindu nak update. Dan gua rasa IQ gua agak menurun semenjak tak menaip ni.
ada pepatah omputeh mengatakan akal tak guna akan berkarat so gua di ambang berkarat la ni.

   ***Mungkin gua ni jenis emosi kot dan mudah teringat benda lama.. Lu orang agak kalu gua guna perangai ni dalam kehidupan seharian ramai tak awek sangkut? hehehe

Friday, January 11, 2013

mari termenung..

***kredit kepada  faizhamsidi.wordpress.com.

      Saya tak baik, saya jahil, banyak benda dalam agama yang saya tak tahu. Tapi bila keadaan bertambah sulit barulah ingat tikar sembahyang dan Tuhan. Saya jadi ingin tahu lalu saya mencari jawapan.

.......................................................

   Ok, jom kita buka balik buku sejarah.
   Setelah nabi Muhammad s.a.w. mendapat wahyu, baginda bersolat berkiblatkan Baitul Maqdis. Apa maknanya? Maksudnya, ‘berkongsi’ kiblat dengan kaum Yahudi.
   Apabila Islam mula berkembang dengan pesat, ini secara tidak langsung telah memberikan tekanan kepada Yahudi. Mereka mula bertindak balas dan menyakiti umat Islam. Mereka mengejek nabi. Muhammad sudah kehabisan idea, itulah sebabnya dia meniru untuk beribadah menghadap Baitul Maqdis, which is kebetulan memang kiblat Yahudi sejak berzaman. 
Muhammad mendakwa bahawa agamanya adalah merdeka dan syariatnya mengatasi semua agama sebelumnya. Sebenarnya dia tidak mempunyai kiblatnya sendiri dan mendirikan solatnya menghadap kiblat kaum Yahudi.
Apa perasaan nabi? Mestilah nabi sedih sebab seolah-olah Islam ni tertakluk pada Yahudi.
Satu hari, ketika sedang bersolat, nabi mendapat wahyu untuk bertukar arah (kiblat).


Sungguh Kami sering melihat mukamu menengadah ke langit, maka sungguh Kami akan memalingkan kamu ke kiblat yang kamu sukai.
Palingkanlah mukamu ke arah Masjidil Haram. Dan di mana saja kamu berada, palingkanlah mukamu ke arahnya.
Dan sesungguhnya orang-orang Yahudi dan Nasrani yang diberi Al-Kitab Taurat dan Injil memang mengetahui, bahawa berpaling ke Masjidil Haram itu adalah benar dari Tuhannya; dan Allah sekali-kali tidak lengah dari apa yang mereka kerjakan.
Surah Al-Baqarah, ayat 144.   
 Serta-merta nabi berpusing ketika di dalam solatnya untuk menghadap ke Masjidil Haram (Kaabah). Jadi, start hari tu semakin jelaslah perbezaan antara Yahudi dan Islam.

.....................................................................

 Jadi disini persoalannya, bayangkan perbualan antara anak anak saya dengan non muslim dan mereka menyatakan

" Masuklah agama kami, agama korang tak boleh party party lagipun nama tuhan kita dah sama, baik masuk yang tak banyak halangan"

dan anak saya iaitu Salehuddin dan Alaeddin termakan ajakan mereka..

NAUZUBILLAHMINZALIK


Doa saya.

 "ya Tuhanku lindungilah anak anak ku serta semua umat Muhammad dari kesesatan"




Anda bagaimana?



*****Daripada Abu Hurairah r.a. bahawasanya Rasulullah saw. bersabda; "Bersegeralah kamu beramal sebelum menemui fitnah (ujian berat terhadap iman) seumpama malam yang sangat gelap. Seseorang yang masih beriman di waktu pagi, kemudian pada waktu petang dia sudah menjadi kafir, atau (Syak Perawi Hadis) seseorang yang masih beriman di waktu petang, kemudian pada esok harinya, dia sudah menjadi kafir. Ia telah menjual agamanya dengan sedikit dari mata benda dunia.




 link page hadis sila klik sini









Friday, December 7, 2012

wat tu du.. wat tu du..

hei dud, samtaim ai wan tu du sam redikeles ting, mek sam fan wit samtin ordineri det we enkaunte averidey..

hauaver ai fil det ai tu ol tu du det kain of setaf..

bat wen ai ting egin " kamon gapa, chier ap, tek ea berek en bi eapi".

so ai ting ai hef sam ide.. haha

ail bi bek..