Wednesday, February 11, 2009

Perangai bukan pangkat

Dua tiga minggu ni aku sebok la mengikuti sarkas politik malaysia...best wooo.sampai ke malam aku layan berita....Nak tergelak ada,nak lepuk belakang kepala orang pun ada.

Bila dah banyak membaca dan mendengar berita yang aku pun tak tau kebenarannya,aku pun membuat analisis sendiri.Dari pemerhatian aku la bahawasanya puak dia buat boleh orang lain tak boleh,orang lain buat semua jahat belaka,puak dia buat namanya demokrasi.

Benda ni dari pandangan aku la,sepatutnya mereka ni buat sesuatu yang bijak bestari la.Ini macam bebudak.Orang suruh keluar,keluar la dengan terhormat sambil berkata i'll be back!.
Dan aku yakin maka bertambah la penyokong beliau.Ini tak nak keluar,pangkat Ir tapi perangai mengeciwakan

Tapi dah namanya manusia,hidupan yang tak lari dari kesilapan.Aku cuma doakan yang negaraku dan rakyatnya selamat.Taknak jadi macam zimbabwe.errr betul ke ejaan ni?

2 comments:

Najwa Aiman said...

Dia minta dipecat tu. Macam pekerja di sektor swasta le kot? Bila bos suruh benti keje, instead of dia akur dan hantar surat letak jawatan, dia minta bos dia bagi kat dia surat termination... hehehehe... Kalau bos bagi surat termination ada modal boleh bawa ke mahkamah. Kalau sendiri letak jawatan susah sikit la nak bawa ke mahkamah. Agaknya laa... teori aku je ni...

GAFARO said...

huh!macam tu ye...ok takpe nanti aku try kat kompeni ku