Monday, December 21, 2009

cerita hari terakhir hijrah sebelum masuk tahun yang baru

well gua dah pasang niat gua nak berjemaah and aminkan doa....

buat keje lelaju punya semangat nih sampai opis siap pakai kain pelekat...tahan telinga sikit pasal dorang tanye soalan bodo,gua jawap gua baru lepas sunat sebab tu gua pakai kain...tetiba je kawan gua tanye `ko tak tengok final bola ke?"...

jiwa gua berperang antara final atau doa akhir tahun....

gua pilih semangat tahun baru siap doa untuk kemenangan malaysia....ade can tengok second half gua timing dalam hati....

sampai je kat surau gua terus capai buku doa,semangat gua baca....dan gua semayang berjemaah...sekali gua lupa la malam jumaat ada bacaan yassin....gua jeling jam surau...lama woo gua pandang...

gua nekad gua capai surah yassin sambil tu gua doa lagi kemenangan malaysia...

yang paling gua keciwa....ade la 7-8 orang yang baca yassin,lain suma suma balik termasuk la imam surau tu....doa awal tahun pon seniri seniri baca....gua yang kaki bola pun stay kat surau amik berkat...takpa la yang penting gua doa malaysia menang....

habis baca yassin gua redah ujan balik rumah.... sampai je kat rumah siaran langsung dah habis...tapi yang penting malaysia menang walaupon gua tak tengok game tu...

well inilah cerita akhir dan awal tahun hijrah gua...

3 comments:

Najwa Aiman said...

Dan lu rasa-rasa, bila para malaikat di langit bersembang sesama mereka tentang perlakuan anak cucu Adam di bumi pada akhir dan awal tahun baru, kisah apa yang dia orang akan sembangkan bila bercerita pasal lu beb?

Lampin said...

Surau mana?

GAFARO said...

gua punya la semangat sampai ada cerita yang gua terpaksa sensored nanti lu orang gelakkan tau....

kecewa beb doa kena baca sendiri sendiri....

surau kampung seri nadi (ade la dalam sekilo dari rumah wak mail)