Monday, February 8, 2010

Aku dan Sallehudin......mama dia takda...

Semasa lalu di Perhentian Bas Klang,aku dengar orang panggil nama aku siap jerit jerit lagi.Tengok side mirror mamat tu aku tak kenal.Aku perlahankan motor.....

Siyul,`Kapar,Kapar'.aku ingatkan `Gafa,Gafa'....


***************************************


Sallehudin masuk wad,jangkitan dalam saluran paru paru....pegawai perubatan mintak aku pegang dia sebab nak masukkan jarum kat tangan.Nak meleleh air mata aku sebab pikirkan sakit masuk jarum.

TAK MENANGIS....aku nak meleleh air mata anak aku tak melalak pon,merengek sekejap je.Ko mainkan hati dan perasaan abah ye Sallehudin...


****************************************

Aku dokong anak aku kat wad,sebelah katil aku ada ibu muda...ramai gak ibu muda....Mak guard india(agak berumur)sua tangan saja nak dokong anak aku....Sallehudin pukul tangan dia terus peluk aku,tak nak la tu..Antie tu dengan aku senyum je tengok perangai bebudak......

aku pegi katil,ada doktor amoi muda nak cek anak aku.Dia pegang,pusingkan baby,picit pipi anak aku,aku telan air liur je,baby aku gelak...

Ko sallehudin orang cun ko menyingai sampai telinga ko punya senyum ye...Antie tua tu ko boo layan ye!....double standard....

4 comments:

Najwa Aiman said...

That's my man Salehudin...! Yeszaaa...!

Errr... abahnya tak tetiba sakit le pulok bila doktor amoy tu picit-picit anak ko? Jerit la "adoi" setiap kai dia picit anak ko tu... hehehehehehe...

GAFARO said...

tak leh bini gua anytime leh muncul..

gua bukan takot bini tapi bini gua tak takot gua...

Najwa Aiman said...

Cet...! Ajak la doktor tu pergi tempat lain.

pye:rudz said...

like father like son, kan?